Skötselråd

Skriven av TREringar. Posted in Uncategorised

Skötselråd för TREringars smycken

För att dina smycken från TREringar ska skänka dig glädje under många år är det viktigt att du sköter om dem på bästa sätt.

Förvara gärna smyckena i medföljande ask eller påse när du inte använder dem. Rengör dina smycken regelbundet med putsduk, så behåller de sin lyster längre.

Mässing är ett levande material som förändras över tid. Mässingen är nickelfri. Mässingen mörknar och får patina, vilket gör varje smycke unikt. Faktorer som luftfuktighet, temperatur och ljus  bidrar till att ditt smycke får den färg det får. Vill du dock att smycket ska vara lika ljust som när du köpte det, går det lätt att putsa upp. För att rengöra på bästa sätt, putsa med vanlig mässingsputs. Putsmedel hittar ni i välsorterade färg- och hobbyaffärer. Husmorsknep som att putsa med ketchup, filmjölk eller borsta försiktigt med tvål och vatten är värt att pröva.

För att undvika att dina smycken utsätts för onödigt slitage bör du ta av dig smyckena vid bad, disk och trädgårdsarbete osv. Undvik även att sova med smyckena på eftersom de då utsätts för onödigt hårt slitage. Ingen metall mår bra av salt- eller klorerat vatten.