Hudvänliga smycken av Fransk metallväv

Skriven av treringar. Posted in Nyheter

 

Hudvänliga smycken För att alla ska kunna använda våra smycken av metallväv från Frankrike har vi varit noga med att materialet i TREringars smycken är hudvänliga, det vill säga helt nickelfria eller av kirurgiskt stål, 316L.

 

Nickelfritt Niobium och titan är två av de metaller som är godkända för kirurgiska inplantat i människokroppen och som anses vara de allra säkraste ur allergisynpunkt. Våra smycken av mässing innehåller inte nickel och våra örhängen av mässing har guldförgyllda örhängeskrokar. Mässing är en legering som i huvudsak består av koppar och zink.

 

Hudvänligt även för nickelallergiker Rostfritt stål 316L eller Kirurgiskt stål som det också kallas, är det material som de flesta av våra smycken är tillverkade i. Många kända smyckestillverkare kallar materialet nickelfritt då det nickel som finns i stålet är så hårt bundet i metallen att mindre än 0.1 miljondels gram nickel släpps ut per cm2 och vecka, vilket ligger långt under EU:s direktiv för produkter som kommer i tät och långvarig kontakt med huden. För att ni som är extremt nickelkänsliga inte ska behöva vara osäkra på om ni kan använda våra smycken, har vi valt örhängeskrokar av niobium och titan istället.

 

Telefon 08-684 20 200           www.treringar.se             info@treringar.se